Programma

Carrièrebeurs

Movir

Wie is Movir?
Als coassistent denk je vast nog niet na over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wellicht is het wat vroeg, maar met een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je financiële zekerheid voor je inkomen. Niet onbelangrijk als je straks arts bent. Kiezen voor Movir is een keuze voor de beste ondersteuning bij het voorkomen en oplossen van arbeidsongeschiktheid. Bovendien zijn we de enige specialist op dit vlak. We zijn opgericht voor en door artsen en hebben meer dan 100 jaar ervaring. Dat merk je zodra je met ons te maken krijgt. Een van onze belangrijkste onderscheidende factoren is de dienstverlening van Elestia. Als je eenmaal bij ons verzekerd bent, dan is het heel normaal dat je eens in de zoveel tijd jezelf “een spiegel voorhoudt”. Arts zijn is net topsport, zorg dat je fit blijft! Even sparren met een expert van Elestia helpt je hierbij. Wist je dat al meer dan 500 artsen je voor gingen? Gemiddeld waarderen zij de dienstverlening met het cijfer 8,6.

HumanTotalCare (HTC)

Bij HumanTotalCare werken we vanuit de merken ArboNed, HumanCapitalCare, Mensely, Focus en IT&Care aan een gezonder en vitaler werkend Nederland. Samen met werkgevers geven we invulling aan integraal gezondheidsmanagement. En we werken aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Als bedrijfsarts bieden we je veel extra ontwikkelmogelijkheden en ruimte om binnen meerdere bedrijfsonderdelen ervaring op te doen. Wij nemen daarbij jouw doelen en ambities als uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op www.humantotalcare.nl/werken-bij.

ABN AMRO

Als medicus wil je graag zorgverlenen. Je zoekt daarbij een deskundige partner die ontzorgt op de relevante momenten. Het Team Medisch van ABN AMRO is er dan graag voor jou. Als dé sectorbank voor medici vinden wij het belangrijk om jou te helpen bij die momenten in jouw leven waarop je een bank nodig hebt. Onze adviseurs weten precies wat er speelt binnen de branche Medisch Specialisten. Van student tot specialist staat ons adviesteam voor je klaar. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over je dagelijkse bankzaken. Wanneer je een huis wilt kopen. Of als je straks een financiering nodig hebt.

AVIG (Integrale geneeskunde)

Van ziektezorg naar gezondheidszorg

Het begrip integrale geneeskunde is de Nederlandse vertaling van Integrative Medicine, een visie op geneeskunde met als basis Leefstijlgeneeskunde als preventie én als medicijn. ‘Complementair’ wordt gebruikt voor behandelmethoden aanvullend op de reguliere geneeskunde. Belangrijkste doel is gezondheidsbevordering: gezondheid stimuleren zover dat mogelijk is, klachten bestrijden als dat nodig is.Artsen die integrale geneeskunde toepassen, zijn lid van de AVIG (www.avig.nl) of de NVAA (www.nvaa.nl). Het opleidingsinstituut is Academy for Integrative Medicine (www.aim-edu.nl). De wetenschappelijke onderbouwing verzorgt het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde (www.tigweb.nl).

Huisartsopleiding Nederland

Huisartsopleiding Nederland heeft 750 opleidingsplekken beschikbaar per jaar. In totaal zijn er 12 opleidingslocaties waar je kunt starten met de opleiding. Naast de plekken in de 8 universiteitssteden zijn er ook mogelijkheden om de opleiding te volgen in Eindhoven (2 locaties), Zwolle en Twente (start 1 keer per jaar). Wil je huisarts worden dan kun je online solliciteren via Huisartsopleiding Nederland. Meer informatie over de opleiding of de diverse opleidingslocaties? Kijk dan op huisartsopleiding.nl

Kliniken Maria Hilf

Wij zijn een ziekenhuis met een maximaal aanbod van 17 gespecialiseerde klinieken, 766 bedden en circa 2400 medewerkers bij de Nederlandse grens. We bieden aanstaande artsen gedegen en gevarieerd onderwijs. Als u uw gespecialiseerde training direct en zonder te wachten wilt starten, bent u bij ons in goede handen in Duitsland. Maak kennis met ons en ons brede scala aan vervolgopleidingen en onze andere diensten als werkgever!

Lad, KNMG, VvAA en De Geneeskundestudent

Begin optimaal voorbereid aan je loopbaan bij onze stand!

Als geneeskundestudent wil je je natuurlijk optimaal voorbereiden op je toekomstige loopbaan. Hoe zorg je dat je met een goed cv kans maakt op jouw gedroomde opleidingsplaats? Wat vind je eigenlijk belangrijk in je werk als arts? En hoe houd je straks alle ballen in de lucht? De Geneeskundestudent, LAD, KNMG en VvAA helpen je daarbij – niet alleen nu, maar tijdens je gehele loopbaan. Daarom staan wij samen in één grote stand op het Nationaal Coassistenten Congres. Zorg dat je ons niet voorbijloopt!

De Geneeskundestudent, LAD, KNMG en VvAA kunnen alle vier een belangrijke bijdrage leveren aan jóuw loopbaan; daarom werken we ook veel samen. Op zaterdag 6 april zullen we in onze stand op een ludieke manier laten zien wat we voor je kunnen doen. Daarnaast bieden VvAA, de KNMG en LAD interessante workshops aan. We hopen je graag te zien!

Ministerie van defensie

Het Ministerie van Defensie bestaat uit de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie. Aan het hoofd van de Bestuursstaf (het departement) staat de minister van Defensie. Werken aan vrede en veiligheid Defensie is dagelijks actief in Nederland en het buitenland voor de belangen van ons land en haar inwoners. Hiermee dragen wij, nu en in de toekomst, bij aan de welvaart en veiligheid van ons land. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en draagt bij aan de ambitie van Nederland dat mensen zich wereldwijd in vrijheid en veiligheid kunnen ontplooien.

Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen

Revalidatiegeneeskunde: een interessante combinatie van neurologie, bewegingsapparaat, sport, training en een flinke portie psychologie en techniek.

Hersenletsel, progressieve neurologische aandoeningen, amputaties, dwarslaesie, multitrauma, nma, zowel bij volwassen als kinderen, zijn aandoeningen die je tegenkomt binnen de revalidatiegeneeskunde. Waar andere medisch specialisten zich bezighouden met de primaire behandeling van deze aandoeningen, richt de revalidatiearts zich ook nadrukkelijk op de diagnostiek en het behandelen van de gevolgen van deze aandoeningen voor de patiënt. Daarbij wordt gekeken hoe een patiënt met zijn aandoening zo zelfstandig mogelijk kan wonen, werken, onderwijs kan volgen en deel kan nemen aan het sociale leven. Wil jij weten wat de revalidatiearts doet en hoe je revalidatiearts kunt worden? Kom naar de stand van de Vereniging van Revalidatieartsen!

Nederlandse Vereniging voor Pathologie

Misschien niet zo zichtbaar, maar in de kliniek een belangrijk en centraal specialisme: de Pathologie. Bij 70% van de klinische diagnosen is een patholoog betrokken. Op basis van onderzoek van vochten (cytologie) en weefsel (histologie) stelt de patholoog de diagnosen. Het onderzoek behelst tegenwoordig ook het vaststellen van de moleculaire kenmerken van tumoren, op basis waarvan gekozen kan worden voor specifieke, target gerichte therapie. Wil je een specialisme dat centraal staat bij de beslissing van therapiekeuzen voor de patiënt, kies dan voor Pathologie.

Nederlandse Vereniging voor Radiologie

Kom bij de radiologie een kijkje nemen IN het lichaam! Via een quiz en het maken van een echo kun je ervaren hoe het is om als radioloog te werken en een belangrijke bijdrage te leveren aan de diagnose. Ben je nieuwsgierig en wil je eens zelf aan de slag of heb je vragen over de opleiding en het beroep, kom dan langs bij onze stand!

Nederlandse Vereniging voor Reumatologie

Reumatologie is een veelzijdig, uitdagend en praktisch vak waarin continu ontwikkeling plaatsvindt! Inflammatoire gewrichtsziekten, zoals reumatoïde artritis, kunnen tot stilstand gebracht worden met moderne middelen: de biologicals. Een reumatoloog ziet ook niet-inflammatoire ziekten, bijvoorbeeld artrose en osteoporose, naast zeldzamere aandoeningen zoals systemische lupus erythematodes (SLE) en systemische sclerose. Met gewrichtspuncties, microscopisch kristalonderzoek en echografie van de gewrichten komt de reumatoloog vaak snel tot een diagnose, bij patiënten van jong tot oud! De wetenschap heeft een prominente plaats binnen de reumatologie met volop mogelijkheden voor jonge onderzoekers.
Nieuwsgierig geworden? Bezoek onze stand voor meer informatie!

Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland (SOON)

Los je graag complexe medische vraagstukken op en zoek je dynamiek in je werk? Hou je van het regisseren van multidisciplinaire zorg? Misschien is het specialisme ouderengeneeskunde iets voor jou! Kom naar onze stand op de carrièrebeurs en ga in gesprek met aios ouderengeneeskunde. Zij vertellen je graag meer over hun specialisme. Als specialist ouderengeneeskunde kijk je naar de patiënt in zijn totaliteit. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen met dementie of complexe chronische aandoeningen, maar soms ook jongere patiënten. Zij wonen in een verpleeghuis of thuis. Je voert de regie over hun multidisciplinaire zorg en werkt samen met (para)medici en zorgprofessionals. Dat doe je in loondienst of zelfstandig. Het specialisme is uniek in de wereld en volop in ontwikkeling. Je kunt doorgroeien in medisch leiderschap of in wetenschap of specialisatie. Door het groeiende aantal ouderen, groeit de vraag naar specialisten ouderengeneeskunde. Er zijn niet voor niets al jaren veel vacatures voor specialisten ouderengeneeskunde. Werk genoeg dus! Kijk ook eens op www.ouderengeneeskunde.nu, een initiatief van SOON en Verenso.

Talent & Care

Hi there, wij zijn Talent&Care!

Wij geloven dat je alleen een goede zorgverlener kunt zijn als er ook goed voor jou wordt gezorgd. Aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat daarom bij ons op nummer 1. Zo volg je samen met andere artsen en apothekers een op maat gemaakt ontwikkel- en opleidingsprogramma. We zorgen ervoor dat je in korte tijd veel werkervaring opdoet in combinatie met reflectie en ontspanning. Ben je benieuwd hoe jij je optimaal kunt ontwikkelen bij Talent&Care? Loop dan even langs en scoor een smoothie in onze smoothiebar.

UWV

Arts bij UWV, de beste start van je medische carrière

Als arts bij UWV help je mensen om met werk deel te nemen aan de maatschappij. Danzijn ze op hun best. Samen met je collega’s werk je mee aan het kloppend houden van het sociale hart van Nederland. Daarbij draag je bij aan het ontwikkelen van medische kennis op het gebied van arbeid en gezondheid.
UWV Sociaal Medische Zaken, kenmerken:

 • grootste werkgever artsen (>850 artsen),
 • eigen medische vervolgopleiding Verzekeringsgeneeskunde,
 • grootste opleider artsen in het sociale domein,
 • toonaangevend onderzoeksprogramma in Europa (i.s.m. AMC, UMCG en VUmc).

Meer over werken als verzekeringsarts: werkenbijuwvalsarts.nl/werken-als-arts (ook voor vacatures, coschappen en stages).

Van Lanschot

Van Lanschot Healthcare is de bank voor medici in Nederland. Met een gespecialiseerd team van 30 enthousiaste en gedreven bankiers begeleiden wij tandartsen, medisch specialisten, huisartsen, apothekers en dierenartsen in alle fasen van de praktijk of het beroep. Door onze jarenlange ervaring weten wij goed wat er komt kijken bij het realiseren van de ambities en idealen van de zorgprofessional. Wij vertalen de veranderingen in de sector door naar concrete adviezen en waar nodig stellen wij ons netwerk ter beschikking. Zo heeft de medicus het hoofd vrij om met andere belangrijke zaken bezig te zijn.

Compendium

Onze missie bij Compendium Geneeskunde is: geneeskunde overzichtelijk maken voor iedereen! De producten zijn tot stand gekomen door het harde werk veel studenten en 38 specialisten, evenals veel mensen voor ons design en prachtige tekeningen. Compendium Geneeskunde is gemaakt door en voor geneeskundestudenten. Naast onze prachtige boekenreeks hebben wij pocketversies ontwikkeld voor Cardiologie, Neurologie en Gynaecologie en Obstetrie. Deze pockets bevatten alle relevante kennis voor coassistenten in een klein boekje dat gewoon in de witte jas past!

TMI

”Al tijdens je studie geneeskunde kun je tegen allerlei vragen aanlopen. Waar ga ik mijn coschappen lopen? Ga ik voor een carrière binnen de kliniek of juist erbuiten? Wat zijn mijn kansen om die felbegeerde opleidingsplek te krijgen? Ziet mijn CV er goed uit en is mijn motivatie overtuigend genoeg? Bij deze en al die andere vragen kan TMI je helpen en met je meedenken, door middel van onze loopbaanbegeleiding voor (aanstaande) artsen. Kom voor meer informatie langs de TMI stand! ”

Argonaut Advies

Argonaut Advies is een dynamisch bedrijf met als kerntaak het geven van medische adviezen binnen de geldende wet- en regelgeving. Argonaut Advies werkt door het hele land heen.  Er is aandacht voor kwaliteit, dit betekent dat er veel tijd geïnvesteerd wordt in begeleiding en opleiding van de medewerkers. Bij Argonaut Advies kan je direct starten met je specialiseren tot verzekeringsarts. Dit is geen verplichting, je bent ook welkom als ANIOS. Argonaut Advies biedt naast  goede arbeidsvoorwaarden afwisseling, uitdaging en de mogelijkheid tot een goede werk-privé balans.

Auxilio voor geneeskundestudenten & artsen

Auxilio – opgericht voor en door artsen – geeft graag jouw carrière een boost. Als geneeskundestudent je kennis up-to-date houden en uitbreiden, nieuwe medische vaardigheden aanleren en goed bijverdienen. Wij helpen je graag aan een ideale bijbaan in jouw toekomstige werkveld. We hebben een divers aanbod: van poli -of doktersassistent, bloedprikker en triagist op de huisartsenpost tot operatie-assistent. Tijdens wachttijd, vakanties of naast je lessen en coschappen. Waar nodig ontvang je van ons aanvullende trainingen en opleidingen om bekwaam aan het werk te kunnen. Bijna arts? Ook na afronden van je opleiding bieden wij interessante trajecten om je verder te ontwikkelen en aangenomen te worden binnen het specialisme naar keuze. Zoals een uniek ‘ANIOS huisartsgeneeskunde’ traject waarin je maximaal voorsorteert op de huisartsenopleiding door daarop toegespitste werkplekken, betaalde onderwijs/terugkomdagen en trainingen. Interesse of vragen? Loop langs onze stand en we gaan graag met je in gesprek!
Team Auxilio

De Arbodienst

Bij De Arbodienst werken (bedrijfs-)artsen samen met casemanagers, arbeidsdeskundigen en vele andere professionals samen om iedereen gezond en gelukkig aan het werk te hebben en houden. De Arbodienst is met vijftig medewerkers groot genoeg om aangesloten werkgevers in heel Nederland bij te staan bij hun arbo- en verzuimbeleid en alle werknemers bij een duurzame re-integratie, maar klein genoeg voor het typische familiare gevoel als je bij ons binnen stapt. We zijn een organisatie met korte communicatielijnen en veel persoonlijk contact. Onze kernwaarden zijn Teamspeler, Resultaatgericht, Vernieuwend en Zelfreflectie.

Arbo unie

Werken bij Arbo Unie: daar word je beter van. Mensen een leven lang optimaal laten werken. Veilig, gezond en productief, zodat ze al hun mogelijkheden ten volle kunnen benutten. Dat is waar Arbo Unie voor staat. Bij ons werk je dagelijks samen met andere experts. Professionals met dezelfde gedrevenheid, maar met een andere achtergrond en expertise. Zo profiteer je telkens weer van verfrissende kennis en inzichten. En weet je dus zeker dat je ontwikkeling nooit stilstaat. Wil je de sfeer proeven? Je bent van harte welkom voor een kop koffie of loop een dagje mee met een ervaren bedrijfsarts van Arbo Unie. Nieuwsgierig? Stuur ons een mail op recruitment@arbounie.nl of kijk op www.arbounie.nl/werken-bij

ExpertCollege

ExpertCollege, de ‘must have / must know’ voor alle coassistenten!Volgens coassistenten is dit de top 3 onderwerpen die ‘lastig’ zijn, maar die je wel moet weten voor je coschappen:

 • ECG-interpretatie
 • Bloedgasinterpretatie
 • X-thorax beoordeling

Voor het nationale coassistentencongres geeft ExpertCollege aan elke bezoeker één van deze e-learningmodulen (ter waarde van €100) weg, helemaal gratis! Als enige voorwaarde willen we graag dat je je prijs met een selfie deelt op Facebook of Instagram. Kom dus langs bij onze stand!

NTVG

Het NTvG biedt een filter voor de overload aan medisch-wetenschappelijke informatie die beschikbaar is. Ook voor geneeskundestudenten fijn om op terug te vallen! Wat heb jij, arts van de toekomst, aan het NTvG?

 • Leer van de beste dokters!
 • Recente onderzoeksresultaten
 • Bijzondere patiënten casussen
 • Kritische evaluatie van nieuwe ontwikkelingen
 • Medisch nieuws uit binnen- en buitenland
 • Tweewekelijks gratis het laatste medische nieuws én een nieuwe beeldquiz in je mailbox met de NTvG Studentenflits: onmisbare medische kennis speciaal voor jou geselecteerd

Wil je ook op een makkelijke manier op de hoogte zijn van de laatsteontwikkelingen in je vak? Kom naar de NTvG stand en neem een voordelig studentenabonnement met gratis boek “Het schrijven van een medisch- wetenschappelijk artikel”!

ZORG VAN DE ZAAK

Gecertificeerde arbodienst, landelijke bedrijfszorgorganisatie Zorg van de Zaak heeft een branchegerichte aanpak op het gebied van verzuim, preventie en re-integratie. Dankzij kennis en ervaring in specifieke branches weten de bedrijfsartsen van Zorg van de Zaak met welke problemen werkgevers te maken hebben. Samen met de werkgever zorgen zij voor gezonde werknemers die duurzaam inzetbaar zijn. Zorg van de Zaak is onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk. Dit is een uniek netwerk dat bestaat uit diverse organisaties op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg, leefstijlzorg en medische zorg. Lees meer op www.zorgvandezaak.nl

Entertainment

Vrijdag:

Wijnproeverij Me-doc

Als je net op de congreslocatie bent aangekomen, wil je natuurlijk eerst op een prettige manier landen en je collega’s leren kennen. En dan is er geen betere manier dan een wijnproeverij! De artsen van Me-doc nemen je mee in alles wat wijn te bieden heeft en zorgen ervoor dat je op een ontspannen manier aan het congres kan beginnen. Hard werken is leuk, maar dan moet er ook genoeg ruimte zijn om te genieten!
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Me-doc kan bieden als je als arts aan het werk wil in de eerstelijnsgeneeskunde ter voorbereiding op een vervolgopleiding als huisarts of specialist ouderengeneeskunde? Kijk dan op de site, www.me-doc.nl, of schrijf je in voor de workshop ‘Medisch leiderschap’ op zaterdag.
Namens het team van Me-doc wensen we iedereen een heel mooi congres en veel werkplezier!

GentleJazz

Gentlejazz bestaat uit gelauwerde muzikanten die op vele podia in binnen- en buitenland furore hebben gemaakt. Zij spelen een breed en smaakvol repertoire wat afgestemd is op de gelegenheid en kan variëren van ontspannende smooth jazz en bossa’s tot opzwepende dansbare nummers.”

Zaterdag:

Cocktail & lounge borrel

Nadat jij verzadigd bent van een overheerlijk diner staat er in de lounge een overheerlijke en zonnige cocktail voor je klaar, in combinatie met medisch oud-Hollands vertier. Absoluut broodnodige en noodzakelijke kennis en kunde voor na je bul. “Hoe?” vraag je je nu af? Blikgooien met chirurgische klompen, patiënten redden uit een vervallen ziekenhuis, injectiespuit coördineren en specialisme twister, het is er allemaal! Tussen 21:00 uur en 22:00 uur staan wij op de eerste etage en helpen wij je graag een handje met het arts zijn.

HOTTUB HEROES BAND

Scheurende gitaren, stevige beats en dikke synthesizers beuken door je speakers waarbij stilstaan geen optie is! Zingen, springen en dansen is wat je kan verwachten in een kolkend bad van energie waarbij de hits van de 90’s, 00’s en nu in een lekker tempo voorbij razen. De band bestaan uit zes muzikale helden die zich door de jaren hebben ontwikkeld als ware podiumbeesten. Geef je over en dompel je onder in de wereld van de HOTTUB HEROES!

Childhood: DJ-duo

Childhood is een uit Amsterdam afkomstig DJ-duo dat al enkele jaren mensen aan het dansen brengt met onze disco en funky muziekstijl. Op allerlei verschillende feesten en partijen in binnen-en buitenland proberen wij mensen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Zondag:

Cabaret: Kasper van der Laan

Kasper van der Laan is comedian, cabaretier en tekstschrijver. Ook is hij winnaar van de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2018.

Kasper heeft een origineel gevoel voor humor en verrast menig publiek met zijn innemende persoonlijkheid en unieke manier van vertellen. Zijn blik op de wereld is uniek, zijn observaties doordacht en zijn hersenspinsels origineel. Kasper neemt je mee in zijn belevingswereld. Met zijn eigen logica probeert hij grip te krijgen op de absurditeit van het alledaagse. Hij speelt graag met je verwachtingen én met die van hemzelf, wat garant staat voor een onvoorspelbare voorstelling.

Kasper tourt momenteel met Comedytrain en een aantal dubbelprogramma’s langs de Nederlandse theaters én hij duikt hij op in allerlei comedyshows in het land. Stap voor stap werkt hij toe naar zijn eerste avondvullende voorstelling. Kasper speelde eerder al dubbelprogramma’s met Daniël Arends, Lebbis, Patrick Laureij, Henry van Loon en Martijn Koning. Ook stond hij op Lowlands, de Zwarte Cross en verschillende comedyfestivals in het land.

Kasper schrijft voor Dit Was Het Nieuws en hij is regelmatig te horen in Spijkers met Koppen als lid van het cabaret-team. Tevens is hij een bron van inspiratie als humoristische Inspirational Marketing and Business Guru/Speaker tijdens bedrijfsevenementen en congressen. Eerder was hij o.a. te zien als presentator in het tv programma Rambam (2016) en als comedian in eerste seizoen van het tv programma Padoem Patsss de oneliner show (2015).

Kasper heeft een eigen website en is te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.