info@nccongres.nl

Sprekers

Dagvoorzitter

Christiaan Vermaas

Mijn naam is Christiaan Vermaas, 27 jaar, afgestudeerd arts met een grote interesse voor media. Communicatie en samenwerken behoren tot mijn sterke punten, waardoor ik mensen weet mee te nemen en te enthousiasmeren. Het doorgronden, uitzoeken en uitdiepen van onderwerpen is iets waar ik mij comfortabel bij voel. Na mijn studie geneeskunde, wilde ik mij dan ook breder ontwikkelen met de mogelijkheid om de opgedane kennis te gebruiken om een groter publiek te bereiken. Zo ben ik gestart met de TV Academy, waarin ik de mogelijkheden van het mediavak heb mogen ervaren. Dit heeft mijn interesse aangewakkerd om media vaker in te zetten om een groter bereik te creëren. Daarom ben ik naast mijn werk als arts gestart met mijn eigen mediabedrijf. Hierbij probeer ik medische/wetenschappelijke kennis begrijpelijk te maken en verklein ik de kloof tussen de wetenschappelijke wereld en het publiek.

Parallelle sessie 1

Wetenschap in verandering (fysiek en online)

Frank Miedema

LEES MEER

Prehabilitatie (fysiek)

Joost Klaase

LEES MEER

Bedrijfsarts worden: het betere werk! (fysiek)

Anne Swart en Anne Marie Hermans

LEES MEER

Onzinnige zorg (fysiek)

Sjoerd Repping en Raphael Hemler

LEES MEER

Parallelle sessie 2

Durf buiten de lijnen te kleuren (fysiek en online)

Angela Maas

LEES MEER

Fouten maken (fysiek)

Shirin Bemelmans

LEES MEER

De logische stap van ANIOS naar AIOS (fysiek)

Arno Breeman en Annette Hedeman Joosten

LEES MEER

Plenair debat (online + fysiek)

Iedereen heeft het wel eens gehoord: De zorg is veel te duur en met de nog maar net beginnende vergrijzing hebben we binnen een paar decennia absoluut de capaciteit niet om de zorg voor iedereen te leveren zoals die geleverd zou moeten worden. Kortom, de zorg zou anders georganiseerd moeten worden! In deze plenaire sessie komen de StatusCo van- en de toekomstige richting die de organisatie van de zorg zal moeten nemen aan bod. In een uniek debat tussen Ronnie van Diemen en Marcel Levi worden de deelnemers meegenomen in verschillende nodige verbeteringen in de zorg, maar ook de haken en ogen hieraan. Een verscheiden aantal onderwerpen zoals de bekostiging van de zorg, solidariteit en de rol van preventie in de zorg komen aan bod.

Tot slot zijn wij benieuwd wat JIJ vindt dat anders moet in de toekomst van onze zorg.

Ronnie van Diemen

LEES MEER

Marcel Levi

LEES MEER

In gesprek met de opleider

Sessie 1

Anesthesie
+
Kindergeneeskunde
+
Gynaecologie

LEES MEER

Sessie 2

Interne Geneeskunde
+
Huisartsgeneeskunde
+
Psychiatrie

LEES MEER

Compendium Quiz

Alweer vijf jaar geleden bedachten de twee geneeskunde studenten, Veerle Smit en Romée Snijders, een oplossing voor het missende overzicht van de studie geneeskunde. Met Compendium Geneeskunde hebben zij zes jaar geneeskunde in vijf mooie, overzichtelijke boeken samengevat. Vanwege de handige plaatjes, schema’s en ezelsbruggetjes is de boekenreeks naast leerzaam een genot voor het oog. Om de coassistenten nog meer te ondersteunen, brachten zij ook handige pocketversies uit voor in de doktersjas. Deze pockets zitten vol praktische informatie voor jouw coschap. Met onder andere flashcards, zakkaartjes en een medische scheurkalender is de Compendium methode nog completer. Met deze methode kan je dus op verschillende manieren blijven leren en het maximale uit je studie halen. Veerle en Romée, nu beide arts, hebben hun zoektocht naar het overzicht van de geneeskunde volbracht en hopen met Compendium Geneeskunde elke geneeskunde student in Nederland en België te kunnen helpen.

Dit jaar verzorgt Compendium een uitdagende quiz waarin jij kan laten zien hoe goed jouw kennis is. Speel mee en maak kans op tal verschillende prijzen. Wie weet ga jij straks naar huis met de volledige boekenreeks of de nieuwste pocket. Hierin zijn handige weetjes opgenomen, zodat je in een oogopslag de belangrijkste stof te pakken hebt. Op deze manier vlieg je door de verschillende disciplines heen en ben jij het beste voorbereid op je tentamens, de voortgangstoets en in de praktijk of op de polikliniek. De quiz wordt voor live en online publiek aangeboden.

Prijzenpakket:
1e prijs: Totaalpakket: Compendium “100% voorbereid Geneeskunde studeren”
2e prijs: Boekenreeks: Compendium Geneeskunde 2.0
3e prijs: Drie Compendium pockets naar keuze
4e t/m 14e prijs: 1 Compendium pocket