Pakket B

  • Balans tussen werk en privé
  • 3D printen and computer Assisted surgery in bone tumors
  • de Coassistent ‘Out of Control?’
  • De Radiologie Quiz

Marjolein Hamer

Balans tussen werk en privé
Marjolein Hamer
(Movir)

Het is een hele kunst om je energie tussen werk en privé zo te verdelen dat je met plezier aan het werk bent en ook thuis voldoende rust hebt en kunt ontspannen met de mensen die je dierbaar zijn. De inhoud van deze sessie is gebaseerd op inzichten vanuit de filosofie, de psychologie en de Regel van Benedictus. Het is een interactieve sessie, waarbij steeds ruimte is voor eigen inbreng en afstemming op individuele persoonlijke ervaringen.

Deze inspiratie sessie geeft praktische aanwijzingen over hoe om te gaan met je tijd, de dingen die je doet met aandacht te doen, trouw te zijn en blijven aan je waarden en de omgeving waaraan je je verbonden hebt (zowel op je werk als thuis). Je leert iets over het ontwikkelen van een positieve ‘zachte discipline’ waarmee je jezelf voedt in plaats van een ‘harde discipline’, waarmee je jezelf uitput. De meeste mensen hebben veel discipline voor activiteiten die werk en verantwoordelijkheid betreffen en veel minder voor zelfzorg. Juist zelfzorg is de basis voor persoonlijke effectiviteit. Je bent veel beter in staat de balans tussen je werk en privé te bewaren als je fysiek en mentaal fit bent.

3D printen and computer Assisted surgery in bone tumors
Prof. Dr. Sander Dijkstra

Sander Dijkstra is hoogleraar orthopaedisch chirurg in het LUMC, het grootste bot en weke delen tumorcentrum van Nederland, met meer dan 500 nieuwe patienten per jaar. Zijn onderzoek, kliniek en onderwijs is gericht op oncologie met speciale aandacht voor zeer zeldzame tumoren zoals chordoom, chondrosarcoom, Ewingsarcoom, fibreuze dysplasia en reuceltumor.  Professor Dijkstra is gespecialiseerd in complexe chirurgie van de wervelkolom en bekken, innovatieve reconstructies met computer navigatie en 3D geprinte tumorprotheses. Zijn team ontwikkelde nieuwe behandelstrategieën met gebruikmaking van geavanceerde modellen, tezamen met andere bekende tumorcentra, om zo een betere lokale behandeling te bereiken. Hij introduceerde een tumorprothese welke met succes wereldwijd wordt gebruikt. Prof Dijkstra geeft internationaal frequent voordrachten en is bestuurslid van de European Musculo Skeletal Oncology Society. Hij publiceerde meer dan 100 peer-reviewed publicaties en recent zijn twee baanbrekende app’s gelanceerd. In het geneeskunde onderwijs heeft hij de prijs voor beste docent en beste blok ontvangen.

Prof. Dr. Sander Dijkstra

Marie José Cremers, Psycholoog
Dr. Arno Breeman

De Coassistent ‘Out of Control?’
Marie José Cremers en dr. Arno Breeman
(Locum Consult)

‘In Control’ zijn als co-assistent is een behoorlijke opgave. Over veel aspecten heb je juist weinig of géén controle. Veel wordt bepaald door de instelling/organisatie, de opleider/je beoordelaar.  ‘Out of Control’ -geen of weinig autonomie ervaren- is één van de grootste stressoren voor co-assistenten. Langdurige stress leidt tot minder goed cognitief functioneren en minder goed kunnen herstellen en ontspannen. In deze workshop krijg je zicht op het ervaren van meer autonomie én hulp te bufferen tegen de stress die bijna normaal geworden is. Van ‘Out of Control’ naar ‘In Control’ als Co. Volg de workshop van Marie José Cremers (psycholoog) en Arno Breeman (programmamanager ANIOS+ van LOCUM CONSULT/voormalig cardioloog) en vergroot je autonomie en leiderschap.

Wij bieden je een baan als ANIOS op weg naar een verdere opleiding of specialisatie met daarbij een inspirerend onderwijsprogramma waar je in ongedwongen setting met collega arts-assistenten aan je carrière kan bouwen. De focus ligt op jouw persoonlijke ontwikkeling, waarbij je door ons maximaal wordt uitgedaagd en waarbij jouw potentieel verder ontdekt en ontwikkeld gaat worden. Je hebt de mogelijkheid om te sparren met een ervaren mentor met uitgebreid netwerk. Ervaar het zelf en kom naar onze workshop ‘De Co-assistent: Out of Control?’!

Hoe word ik een topradioloog?‘ – De Radiologie Quiz
Dr. Annelies van der Plas.

Na de 5-jarige opleiding Radiologie in Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar & LUMC te Leiden ben ik 2016 mij verder gaan verdiepen in de musculoskeletale (MSK) radiologie door middel van een Fellowship. Op dit moment werk ik met veel plezier als MSK radioloog in Maastricht UMC+. Het dagelijkse puzzelen, de verantwoordelijkheid, het herkennen van anatomie/pathologie tot op de detail, het brede kennispalet en de centrale positie in de ziekenhuis maakt radiologie voor mij het mooiste vak wat er is!

Naast mijn reguliere werk heb ik tijdens mijn opleidingsjaren een passie ontwikkeld voor onderwijs en o.a. de onderwijswebsite StartpuntRadiologie voor coassistenten opgezet. Daarnaast geef ik regelmatig radiologie workshops voor coassistenten/geneeskundestudenten. Ik hoop door middel van praktisch en laagdrempelig onderwijs de studenten o.a. te laten zien wat het vak radiologie inhoudt en hoe leuk het kan zijn. Want het stoffige beeld van de radioloog die in het donker verstopt zit is door de nieuwe ontwikkelingen volledig achterhaald. Het vak radiologie heeft dan ook veel meer te bieden dan je denkt!

Dr. Annelies van der Plas.